Ensamhetsträning

Juni har idag varit hemma ensam sin första timme, tillsammans med Vilja. Jag hade tid hos tandläkaren, och valde efter rastning/mat/bus att lämna Juni hemma. Melina fick nyckel så hon skulle kunna gå in ifall det drog ut på tiden, det kändes bra! När jag kom tillbaka låg de båda vid ytterdörren, sötnosar!
 
Fram tills nu har jag, efter att Juni var här några dagar, börjat stänga dörren till badrummet. Gått och hämtat posten, gått ut med soporna, ned till tvättstugan. Inga pip har kommit och valpen verkar trygg när jag är tillbaka.
Jag och Vilja har vid ett par gånger när Juni har sin sovstund gått en sväng runt kvarteret, 15-20 minuter. Juni har vaknat när vi kommit tillbaka och verkat obrydd.
Att kunna lämna Juni hemma en stund när Vilja ska få sin motion känns värdefullt.
 
Målet är att när Juni blivit äldre kunna ha henne hemma tillsammans med Vilja de dagar jag jobbar något sånär "normala" tider.  Så att jag kan gå hem på lunch, och de klarar sig resten.

Juni 10v , 6.7 kg

Igår hade vi en skön dag i soffan. Både jag och Vilja var ganska trötta efter 2 dagar på andjakt.
 
 
Min fina Vilja!
Idag har vi gått valpfri promenad runt Munksjön. Jag brukar parkera bilen vid MAXI , sen går jag runt någon av sjöarna, ibland båda. Valpen lämnade jag kvar i bilen, hon gör inget annat än sover i bilburen - vilket är fantastiskt skönt!
Sedan fick hon komma ut på gräsmattan en stund.
 
 
6.7 kg väger hon! Ökat 1,7 kg på 2 veckor - inte dåligt!
 
Vi har varit på djuraffären idag (charmat kassörskorna), fyllt på skafferiet med tuggisar och godisar. Även köpt ett halsband & koppel. Jag är till vardags ett fan av retrieverkoppel, men när jag ska iväg nånstans t ex på stan, eller gå runt Munksjön, föredrar jag halsband. Så Juni kommer att få ha halsband med koppel därtill när vi rör oss i stan, och även när hon är hos sina dagmattar. Grönt, nästan neongrönt blev det!
 
Annars spendar Juni sina dagar med att busa, leka och busa. Sova, äta, kissa och bajsa. En olycka händer så lätt inne, hon cirklar inte ens runt utan sätter sig bara och kissar. Nöden har ingen lag! I övrigt är hon mycket duktig på att göra ifrån sig ute.
Nu går det dock inte lika snabbt in och ut. Juni har upptäckt sandlådan, samt rabatterna. Hennes värld vidgar sig. Ibland när jag tycker det är dags att gå in har jag en valp som är kvar i rabatten. Då får jag locka en hel del med godis för att få in henne innanför dörren, eller gå och hämta henne om hon har fastnat vid något.
Vi tränar på hantering, början av kloklippning. Hon gillar inte alls att bli pillad på klorna, vill ifrån famnen med en gång. Men jag låter henne inte gå förrän hon varit lugn ett tag. Jag har köpt nya, riktigt smaskiga godbitar, får försöka ge det som belöningsbitar när hon är lugn i famnen och hon låter mig räkna klorna. Jag har inte behövt klippa några klor än mer än ytterst lite när hon sover, de växer kanske inte så mycket. Men träna behöver vi ändå!
Någon större ensamhetsträning har vi inte gjort. Mer än att jag gått ut med soporna/till tvättstugan. När valpen har sovit har jag ett par gånger gått en sväng med Vilja på ca 15 min. Juni verkar inte bekymrad av att lämnas ensam!  Imorgon ska jag till tandläkaren. Återstår att se om valpen kan vara hemma den timmen eller ej.
 

Andjakt nr 2

Andjakt även idag! Så roligt!
Utanför Tidaholm har jag varit idag, tillsammans med Krister Melin, Annica och Maud. En väldigt trevlig dag. Första gången de jagade änder, så nivån var alltså helt på min nivå.
 
 
Just när vi kom ut till dammen så lyfte alla änder.... Det blev en del pangande ändå med några fällda fåglar. Tyvärr gnällde Vilja en hel del här.... =/   Sade till henne, utan att vara dum, och belönade mycket när hon var tyst. Det är så svårt med ljud. Beror det verkligen på hundens fel, eller är det något som vi förare ställt till med? Fyllt upp glaset för mycket? Vilja är så laddad så hon skakar. I det läget får hon absolut inte hämta något.
Jag skickade henne på ett sök sedan när allt lugnat sig, där jag visste att det fanns en fågel, den kom hon med fint! Sedan fick hon stöta upp en skammad ur dammen, som vi kunde ta hand om.
Sedan gick vi ut ett pass till, Vilja var laddad - men tyst. Inget skjutet här, änderna hade flytt fältet. Passivitet!
 
Lite kaffepaus och valp-rastning, sedan åkte vi till en närliggande damm. Där låg änderna i dammen, och de stöttes upp. Vilja var till 95 % tyst, efter att änderna hade fallit väntade jag en bra stund tills jakten var avblåst.
En and hade fallit på fältet framöver oss, som jag tänkte hon skulle gå på. Skickade henne på ett "jah", och hon springer rakt mot och i dammen (?) och försvinner sedan en stund. Jaha, det var ju inte där jag tänkte fågeln låg!
Ut ur vassen kommer hon sedan med en and och levererar till mig, min fina hund. Note to self: lita på hunden!
Sedan skickade jag henne mot fältet och fick henne till att hålla sig där, hon levererar även in den anden (dock att den var blodig)
Avslutningsvis fick hon söka av dammen tillsammans med de andra hundarna. Vilja jagar fint i marken och det syns att hon vet vad hon letar efter, änder. Målmedveten, och till skillnad från förra hösten så tror jag inte längre att hon lämnar något där hon har varit.
 
En fin dag!
 

Andjakt nr 1

Lite hastigt och lustigt fick jag idag släppa dagens agenda och åka och apportera på andjakt! Jag blev så glad när jag fick samtalet igår!
Kl 8,15 var det samling på en gård mellan Adelöv/Ödeshög. 12 skyttar med ett gäng hundförare. Många av hundförarna kände jag till sedan innan, kul! (fint klädda hela bunten, kanske behöver jag också köpa märkeskläder xD)
Jag kände mig lite nervös. Visste inte om jag skulle få stå själv eller hur det hela skulle gå till. Visade sig sedan att jag fick stå ensam , det var ju ont om folk :o    hej å hå....
Vid första stället sköts det 2 änder från "min" skytt tror jag. Någon annan apporterade dem, så vi kunde fokusera på vår passivitet. Vilja behöver myyyyycket passivitet fortfarande. Något gnäll på första stället tyvärr.... det har blivit bättre sen.
 
 
Vid andra stället stod jag mellan 2 skyttar. Bra översikt över marken framför, där tänkte jag om det kommer ngn fågel så har vi stor chans att markera. Och det landar en fågel !! Vad gör jag nu, hann jag tänka?
Jag får skicka hunden, hon verkar ju ha full koll. Jag skickar - kommer hon ens att ta den? Hon jobbar å letar, och hon finner den! OCH HON APPORTERAR DEN! Jag blåser inkallning för att vara säker att hon ska komma hela vägen och inte släppa. Hon kommer så fint och lämnar av i hand (död and), så fin känsla. Sedan kom det en and till på backen nära ena skytten, jag skickar på ett linjetag blåser närsök och hon finner. Helt fantastiskt!! Det är en sån häftig känsla när man på jakt får använda alla signaler/tecken/lydnad man tränat in!
Totalt fick vi 5 st apporter här, vilket kändes lagom. Vilja har jobbat på fint och har även tagit skammat.
 
 
På de resterande ställena fick vi inget. En and skickade jag på ut på ett fält, försökte få henne utåt men det fattades en bit. Hon hittade inte anden, så andra hundföraren fick ta den. Det gjorde inte så mycket.
Mycket passivitet under dagen idag vilket har varit jättebra!
Vi har haft en underbart fin dag. Å lilla Juni har mest fått vara valp. Sovit i bilen, minglat bland folk å fä. Charmat de flesta.
 
Imorgon ska vi iväg igen! 
 
 
 
 

23/9

Igår och idag har jag tränat med det vilt som Vilja hade bekymmer med på provet. Dvs kråka och kanin.
Igår markeringar, idag sök och linjetag. Vilja tar allt utan problem : o 
Lämnar mig oförstående till situationen som ägde rum på provet. Varför tog hon inte in viltet på söket, och varför tog hon inte kråkan på markering? Betedde jag mig annorlunda på något sätt? Så dumt om det ska vara det som felar....
Så. Träningen fortsätter, och jag kommer sannolikt att anmäla till ett till prov 10 oktober.
 
Juni är fortsatt fin! Hon har i skrivandets stund just faktiskt somnat, lite tidigare om kvällen än vanligt.
Hon följer mig fortfarande bra ute. Vi tränar på att kunna leka tillsammans utomhus, det behöver lossna lite mer innan hon kan släppa annat och gå helt in i leken !

Juni 9 v

Juniper har blivit 9 veckor ung!
 
Här kommer en fin bild som Emelie Larsson har tagit:
 
 
Fina lilla valpen!
Igår hade valpen en rolig dag hemma i Värnamo. Katten Sixten älskar valpar. De har busat massor.
 
Idag har vi varit en sväng på mitt jobb och hälsat på. Juni har tassat runt inne på vårt kontor, i matsalen och gullat med mina kollegor.
I eftermiddag har jag varit hos hästarna. Juni har varit kvar i bilen, tillsammans med Vilja, å hon trivs där väldigt bra.
Vilja å Juni har idag busat för första gången. Mina fina, fina hundar!
 

Tankar efter provet.

Jag läser protokollet från igår igen. Vilja har fått 5:or på alla moment utom 2:or på Apporteringslust.
Om jag får till den biten också, så har jag väl god chans till ett pris? Upptag och inlev. Har hon väl apporterat viltet så lämnar hon i 95 % av fallen i hand. Det är ju ändå bra.
 
Hur ska jag få till det då....undrar jag =/
Träna ENBART med vilt, I guess. Aldrig med dummy. Använda kråkor på markeringar. Träna med kanin ofta. Kråkor i söket. Vitfågel.
Använda kanin-dummyn dagligen, som jag köpte på provet.
 
Vägen dit jag vill komma är verkligen krokig. När vi startade på Poängjakten förra hösten så blev jag också såhär besviken... Om jag tänker efter, så har Vilja ändå gjort ett bättre arbete den här gången. Det är bara jag som har höjt mina mål, och vill mer! Men för Viljas del går det så långsamt. Jag är redo att träna för öppenklass (vilket vi iofs kan göra ändå).Meningen är kanske inte att det ska vara enkelt. Meningen är kanske att jag ska lära mig något av detta.
*kliar sig i huvudet*
 
Idag ska vi till Värnamo och fira mig som fyller år i veckan.
Valpis ska få träffa katten Sixten!

B-prov Askeby 19/9

Jaha!  Det var det.... det kunde ha gått bättre, om jag hade en hund med viltpassion. Jag skyller på skendräktighet. Hon är knepig med viltet just nu....
 
Provet såg tillsynes som ganska enkelt ut.
Det börjar med 2 enkelmarkeringar på vatten
 
 
Skytt på bryggan, kastare i båt. Skott, kast - and i vattnet. Många hundar sprang på bryggan direkt och hade därefter svårt att ta sig i vattnet. Vilja löser första uppgiften bra. Lämnar av bra.
Andra uppgiften går hon inte spontant i vattnet. Tycker hon det är för kallt? Hm, det ska inte spela ngn roll! Hon stannar vid vattenkanten, jag får mana på med "apport". Hon simmar ut och löser det sedan bra.
 
Sökarbetet
 
 
Man får lov att röra sig längs gränsen på fältet, söket ligger innanför alla buskar/ris o dylikt. En bra terräng tycker jag, för jag ser inte Vilja och hon ser inte mig. Tydligen så ser domaren allt dock...
Vilja inleder med att gå ifrån kanin. Hon tar den, släpper och går ifrån. Jag låter henne komma tillbaka, skickar ut i söket igen. Hon kommer in med nåt annat vilt. Tar sedan kaninen och levererar in. Kommer in med nån svartfågel och nån and till. Domaren tycker sedan att han är nöjd och vi går till land-mark.
 
 
Till synes enkla markeringar. Kast på öppet fält. Kråka, duva.
Hon går ifrån kråkan !! GAAAH!  JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ DET HÄR! Jag ska f*n inte ens behöva kommendera ordet, utan hon ska bara ta! Men det gör hon alltså inte. Tar kråkan på uppmaning.
Andra mark med duva löser hon bra.
 
Slut.
 
Kritiken från domaren lyder:
 
Samarbetsvilja: Visar tillräcklig samarbetsvilja
 
Sökarbete: Visar god söklust, bra marktäckning
 
Fart: Välanpassad
 
Uthållighet: Tillräcklig för prövningen
 
Näsa: Används väl
 
Dirigerbarhet: Styrbar
 
Markeringsförmåga: Markerar bra på både land och vatten
 
Skottreaktion: Lugn och uppmärksam
 
Stadga: Visar god stadga genom hela provet. Tyst.
 
Apporteringslust: Ej spontan på samtliga vilt. Flyttar om för att sedan apportera och inlev.
 
Apportgrepp: Bra korrekt grepp, godtagbara avlämningar
 
Simteknik: Effektiv
 
Vattenarbete: Går villigt i samt arbetar gärna i vatten
 
Sammanfattande kritik
Har bra markering- och sökegenskaper, men brister allt för mycket i apporteringen för att gå till pris
 
Nu är iallafall debuten på B-prov avklarad. Egentligen borde jag se det som ett 1'a pris i sig. Det var ju bara det att jag blev så jäkla sugen på ett fint pris....
Men en nolla som resultat idag, behöver inte betyda att vi är nollor alla dagar.
 
 
 
 
 
 

Lilla valpis

Imorgon har lilla valpis varit här i en vecka! Åh, jag tycker om henne såå mycket!
Jag skulle beskriva henne som en nyfiken, orädd och väldigt snäll liten krabat. Hon är oerhört följsam (än så länge) ute, jag släpper ned henne vid ytterdörren och hon följer med ut, går med mig till gräsmattan och gör sina behov - sedan följer med in varje gång. Hon får en foderkula i trapphuset varje gång hon rusar in, på det viset får man valpar som självmant går till dörren :o
På våra promenader runt gräsmattorna hänger hon på, stannar hon någonstans så går jag - ropar något när jag är en bit ifrån, och då kommer hon av sig och kutar till mig. Hon tar självmant kontakt flera gånger, sätter sig och tittar upp mot mig och får en foderbit. Enkel att belöna - än så länge!
 
Vissel-inkallningen kommer hon på varje gång, men tränar även på att kalla in med namnet, eller andra kontaktsökande ord.. jag tycks ropa "valpisen" eller "komsikom", vilket hon typ också har lärt sig nu att det betyder att det är trevligt att komma till mig.
 
Vi har haft några besök under veckan. Juni är faktiskt inte överdrivet social med sitt hälsande, utan hon hälsar med måtta. Jag jämför med Vilja som var totalt galen i människor i denna ålder. Med Juni så har jag därför inte det problemet att hon rusar efter folk, utan att hon kan följa efter några personer, men i hälften av fallen väljer hon att komma till mig istället.
För övrigt är det upp och ned för trapporna som gäller mest hela tiden :o)
 
Ang jaktprovet imorgon så har jag bestämt mig för att åka. Jag känner mig nervös, och orolig att Vilja ska göra bort sig. Men jag får sluta att känna någon press. Jag vet ju att jag har en duktig hund, och jag har tränat inför att kunna starta sedan förra sommaren. Så jag måste åka !!
 
Dagens Juni:
 
 
 
Så. Matsäck planerad inför imorgon. Bilen tankad (spolarvätska påfyllt)
Lycka till imorgon!
 
 

16 september

16 september -01, idag är det 14 år sedan vår första golden Nellie hastigt gick bort, blott 2 år gammal. Det var sorgens tid... Jag tänker fortfarande på den tiden,  hur fruktansvärt det var. Vad dog hon egentligen av?
Efter Nellie fick vi Elsa, som vi hade turen att ha i 12 år. Sen kom Vilja till mig, och nu Juni. 
När jag blir gammal så kommer jag ha hjärtat fullt med minnen av alla hundar som jag fått dela livet med.
 
I skrivandets stund har jag en valp i knät som just har somnat. Hon somnar nästan alltid i mitt knä, vare sig det är på golvet eller i soffan. Det måste ju betyda att hon känner sig trygg :)
Närhet för de små är viktigt.
 
I natt vaknde hon vid 01. Hah, okej. Ut och kissa då, sedan somna om. Efter den sista morgonrastningen och hundarna fått frukost, kunde jag faktiskt somna om och sova lite till.
Mitt på dagen hade jag Bonnie här en stund, det blev full bus!  Juni har tuffat till sig lite och visade sitt första "damp-ryck"  =D
 
Annars så har vi inte gjort så mycket idag. Vi vandrar upp och ned för trapporna och ut, jag måste ha gått upp till Eiffeltornet snart.  Jag har blivit förkyld och tempade feber tidigare idag, så jag ställde in valpgoset som egentligen skulle ha ägt rum.
Rumsrenheten går bra. Hon förstår att man kan kissa och bajsa ute på gräsmattan, men det händer förstås kiss-olyckor inne , med den lilla blåsan.
Namn-träningen går också bra! Jag ropade hennes namn från köket, och hon kom = )
 
Vilja är fortfarande närvarande hela tiden trots valp i huset. Jag var lite rädd att hon skulle dra sig undan, men det gör hon inte. Tur!!
 
 
//over and out, Jossan with the dogs

15/9

Här har vi soffläge. Jag känner mig väldans trött,  Valpis vaknade 4,30 och åt upp en bit av tapeten vid sängen (?)   Haha... Ut och rasta, sedan somna om. Tror jag blev för kall ute igår så vaknade med en förkylningskänsla i halsen.
 
Vi har varit på ytterligare en bilutflykt. Vi har åkt till Maire på fm med en kasse vilt. I ärlighetens namn så börjar jag bli riktigt less på att behöva träna med vilt såhär, trött på att jag inte kan lita på att Vilja hämtar det jag ber henne om. Det är skendräktighet som spökar är vi två som tror. Det gör det hela svårt för mig att bestämma om jag ska åka på provet eller inte... (nej valpis- inte tugga på datorn)
 
Juni är fortsatt en mycket snäll och följsam valp. Jag väntar fortfarande på "damp-rycken" som säkert kommer ;)
 
Vädret blev skapligt med lite solsken , så jag försökte mig på att fota
 
 
Det gick ju bra : )
 
 
Den vuxna hunden känns plötsligt väldigt vuxen!
 
 

Bilåkning / och bättre viltupptag

Valpis vill fortfarande vara nära mest hela tiden! Det är lite kinkigt för henne att sova nedanför sängen nattetid, hon vill sova hos mig, så tids nog så blir det väl att hon får göra det. Efter rastningen i natt fick hon lov att sova bredvid mig, då sov vi till 7,30. Ut och äta frukost, sedan morgonpromenad fram och tillbaka på gräsmattan.
 
Juni har åkt i bilburen för första gången. Hon sa faktiskt inte ett knyst, hon verkade trivas och lade sig tillrätta medsamma.
Hon kunde sedan vara själv i buren medans jag tränade Vilja. (Hon somnade)   Skönt!
 
 
Med Vilja lade jag ut 3 vilt (2 änder) .
Jag kom på att jag kanske lade viltet för öppet i den tidigare terrängen, att det kan ha gjort att hon hade dåliga upptag. Så idag lade jag viltet lite dolt, så att hon fick använda näsan hela vägen -  då tänkte jag att hon förhoppningsvis tar viltet bättre. Och det gjorde hon!  Full belöning inkl mjukmat.
Dock så är jag fortfarande fundersam på skendräktighet, hon jobbade "lojt" i söket tycker jag... o har fortfarande dålig aptit.
Nåja. Bara hon är frisk är ju inget nånfara.
 

Första dagen

Åh, hon är så fin -min Juniper!  Just nu ligger hon och sover på en pläd i köket. Vi har varit ute på en liten promenad utanför Österängen, Juni har åkt i en ryggsäck på min mage - det verkar hon trivas med. Ute söker hon mest min kontakt hela tiden, hon är jätteduktig. Enda gången hon lämnar mina fötter är när hon ska göra sina behov.
Ett gäng barn kom och ville hälsa, det var hjärtan i ögonen på dem när de såg valpen, så klart de fick hälsa. Juni var fram och hälsade men hon blev nöjd fort, hon drogs till vår dörr så då gick vi in.
 
Juni har fått vara med ut när Vilja och jag skulle träna ett pass med viltet (Bästa Melli var valpvakt)
Vilja gör helt plötsligt ett bra jobb med änderna, okej?! Hon fick externbelöning med mjukmat. Fasan och duva tog hon utan bekymmer. Viltet ligger kvar på balkongen tills imorgon, då vi ska iväg till Gölen för ett pass.
 
Det blir premiär-turen för lilla J bak i bilburen då också, spännande!

Första natten

I skrivande stund ligger mina två hundar nedanför mina fötter och sover <3
De är så fina !!
 
Natten och morgonen har gått jättebra! Juni har sovit nedanför sängen bland kuddar och filtar, hon har halv-hoppat upp mot sängen ett par gånger, jag har sträckt ned handen och försökt få henne att sova där nere iallafall till en början. Men eftersom Vilja sover i sängen fick hon lov att komma upp tidigt på morgonen efter första rastningen.
Sedan sov hon djupt, nära och trygg! Frukosten fick hon ute i samband med morgonpromenaden med Vilja. Stor aptit har hon!
Valpis har hängt med runt på morgonrastningen, tätt mot mina hälar. En stor värld för henne som jag ska göra mitt bästa för att introducera henne till, med trygghet å kärlek.
 
 
Vilja accepterar henne redan fullt ut. Hon vaktar sin matskål - trots att hon är inne i en period med sämre matlust (är hon skendräktig?) ,  hon vaktar enbart i uppfostringssyfte - vilket är sunt!
 

Juni är hemma!

Vilken dag! Det känns på nå vis så overkligt att hon är här nu! Men så bra det känns att ha mina två hundar hos mig, en på varje sida i soffan.
Det har gått bra med Vilja och valpis, de bryr sig faktiskt inte nämnvärt om varandra. Valpis är (hittills) inte särskilt vild och vågad mot Vilja, så Vilja har ingen anledning att agera. Hon är duktig på så vis.
Juni har både kissat och bajsat ute, gräsmattan får agera toalett några veckor framåt. Hon fick sin mat i Norrköping när vi stannade och rastade oss. Slafs slafs, sen var det slut! Strax ska hon få natt-målet, sen blir det en utesväng till innan vi lägger oss.
 
Godnatt från Blackbound Juniper, på Duvgatan i Jönköping
 
 

Viltvägran (?)

Jaha..... det är allt jag har att säga efter kvällens träning. Jag kände inte igen Vilja alls.... Hon har varit så himla knepig på träningen ikväll, usch vad trött jag blir !! Helt plötsligt så viltvägrar hon på både and och trut. Hon har väl aldrig haft problem med änder förut.... Jo, uppe hos Pia några sekvenser men det kom hon ju över rätt fort.
Ute i söket idag så bara stod hon och tittade på mig när hon lokaliserat änderna. Lämnar viltet när jag kallar hem.
 
Ibland undrar jag, vill jag starta på jaktprov mer än vad hon vill? Tycker hon innerst inne att det vi håller på med är roligt !? Ibland tvivlar jag ... Jag kanske bara skulle gett upp träningen förra våren?
Samtidigt så vet jag, Vilja är en duktig hund med fina retriever-egenskaper, de bara gömmer i skymundan av hennes ovilja att hämta (ett visst) vilt.
 
Nåväl. Jag har inte gett upp än. Fortsätter att träna den här veckan, så får vi se om det blir någon start nästa helg eller inte.
 
Imorgon är det julafton ! Juni ska komma hem!

Blackbound Juniper

Den finaste av dem alla;
 
Blackbound Juniper
Foto Maria Söder
 
 
 
 
Det är med fjärilar i magen som jag ser fram emot att åka upp och hämta denna svarta diamant i Stockholm på lördag. Det känns overkligt, fantastiskt, nervöst, och alldeles....alldeles....underbart. 
Jag är så glad för denna lilla tjej, hon talade till mig på en gång när jag såg dessa bilder. Jag menar - vem smälter inte? Och så får jag, JAG, henne! 
 
Jag är så otroligt tacksam för mina två hundar, som jag fått av så duktiga, engagerade och fantastiska uppfödare!
 
Denna blogg kommer nu inte längre handla om min älskade Vilja, utan också om Juniper (jag tror hon kommer att få kallas "Juni") ,  om hur vi 'bondar' med varandra, tränar inkallning, leker tillsammans, bara-vara, sitta och titta på änder nere i ankdammen, och så småningom vara med i stallet under kontrollerade former.
 
Med Vilja kommer jag vara noga med att ge henne sin egen tid trots med valp i huset, hennes vuxna tid. Med träning inför nkl, förberedelser inför andjakt 26 september samt A-provskursen i början av oktober.
Min semester känns som att den kommer att bli toppen!
 
 
 
 

Askeby 19 september

Ikväll kom startlistan, Vilja startar som nr 14 !
Och dit upp ska jag, alldeles ensam -fast med bästa sällskapet, och starta på mitt första B-prov någonsin. En dröm jag har haft sedan jag skaffade Vilja.
Vi gör vårt bästa , så ser vi efter det var vi står!
 
I helgen har goldentjejen Bonnie varit här, det har varit mysigt! Det har varit härligt med två hundar här igen.
Vilja har fått lära sig att det inte bara är henne som jag pratar med på promenaderna, vilket först var ovant!
 
Nu börjar det dra ihop sig tills jag hämtar den lilla svarta. 3,5 dagar kvar att jobba, hur bra känns inte det!
 
*valplycka*

RSS 2.0