Icke-ljud-träning

14 september idag. Hösten har kommit och halva september har snart passerat.
 
Juni har inte betett sig lika dåligt på träning efter den träningen jag senast skrev om. Under löpet som hon befann sig i då var hon allmänt knäpp.
Vi har tagit nya tag. Jag tränar som om jag har en hund som piper. Vi går mycket fot i vardagen, på promenader. Ordning och reda. Hon får aldrig smita före. Träningen inleds alltid med fotgående och passivitet. Signal-träning. Är hon lugn och i bra sinnesstämning får hon jobba.
 
I augusti var jag med Vilja på kennelträning hos Maire. Juni fick vara med och gå fot hela dagen och sitta passiv.
Hon sa ett litet gnäll när jag skulle dirigera Vilja över dammen.... annars tyst.
 
Jag har haft ett par träningar med Sofia. Ett tillfälle på Sanna-fältet där Juni var lugn och i sitt vanliga jag.
En träning hade vi i förra veckan där det var skott inblandat. De här höga skotten som triggar rejält. Den träningen inledde jag med fotgående bakom skytt, lugn sansat och över jobbig terräng. Hon var laddad i början men kom ner bra i sinnesstämning och vi gjorde närsök. Började sedan kasta åt Sofia och göra upp en övning med stopp--> närsök. När vi sedan lade på ett skott innan kastet gnällde hon ett pip där hennes hund var i jämhöjd med oss och jobbade. Jag korrigerade.. backade och vi gjorde om övningen med nytt skott men inget kast.
 
Vi fortsatte att vara passiva när Sofias hund gick på sök. Juni var här lite stel och förväntansfull (jag lär mig se tecknen) men ok. Avslutade träningen med tre skott och sen tillbaka till bilarna.
 
Vi har i september varit på ett WT och ett B-prov och bara minglat i miljön och med ljuden av skott. Det har varit väldigt nyttigt. På B-provet kunde vi placera oss som så att samtliga markeringar gick att se, vilket betydde att vi fick jättebra träning. Fotgående hela, hela tiden. Hon får ingen chans att tappa position!
 
På lördag ska vi träna med vilt. Jag tänker fortsätta med lugnt och bra fotgående inledninvsvis, och passivitet innan jobb. Är hon lugn och har varit det hela träningen får hon springa på ett stort sök. Hoppas att det kommer gå bra !!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0