Maj 2018

OJ!  Det här var inte igår !!! Long time no see. Efter våra 2 lyckade B-prov i oktober förra året åkte jag och Juni på en träningsjakt i Skåne i slutet på november. Det hela var en makalös upplevelse och det gav både bra och dåliga känslor!  Mest dåligt på grund av att Juni blev så uppgasad! Men nu var vi gjort det och vi kanske till nästa höst är redo för att vara med mer på jakt, men då backa banden rejält!  Kanske bara ha med henne på 1 såt och se till att hon sköter sig prickfritt på den!  Sen kan jag vara med bara för att utbilda Mig.
 
Vintern har varit lång. Det har inte blivit mycket träning alls, och jag tycker faktiskt att ett uppehåll under vintern är skönt. Vissa dagar är det till och med svårt att få till promenader i dagsljus.
För ungefär 1 månad sen försvann all snö, dammarna blev isfria!  Värmen kommer, grönskan slår ut. Nu börjar livet igen.
 
Det är skönt att ha kommit förbi Nybörjarklass. Nu kan vi börja nosa på dirigering på allvar. Igår startade jag Juni på rasklubbarnas "Jaktlek", ett WT-liknande upplägg. Dock så valde jag bort skotten för att inte ösa på mer ljud på min hund. Tur att vi gick utom tävlan för några fina poäng skulle vi då inte få....!  Dirigering var jättesvårt! Dessutom fick jag knappt nån apport i hand.... misstänker det berodde på mina nerver!!
Men jag fick ett kvitto på vad vi behöver träna på.Och jag fick även ta reda på att i WT-miljö var Juni tyst hela dagen och fint följsam! Det var mitt mål.
 
Idag har vi börjat en kurs med Magnus Lindström. Juni har skött sig så bra!!  Första vattenträningen för i år också!
Nu kör vi kurs 5 söndagar framåt!
 
 

RSS 2.0