Aim High Tofts Charm

Lilla tjejen har fått ett namn - i sin så fina stamtavla ,  tänk om hon fick veta alla stora planer vi har för henne... : )



3 veckor gamla

Nyss varit ute på en timmes promenad med Elsa i regn , kanske lite överambitiöst men jag är glad för varje långpromenad hon fortfarande följer med på.  12 år till hösten blir hon,  men jag slutade räkna åren efter 10...

Igår blev valparna 3 veckor gamla!




Undrar vad hon ligger och tänker på , var mamma/mjölkbaren är kanske?   På en vecka har det hänt jättemycket i deras utveckling. De kan gå , se och höra , göra diverse ljud ifrån sig (morr och skall) och de är mycket mer medvetna om omgivningen. De har blivit små hundar : )) 



Livsnjutaren himself. 
Svårare är det att fota dem nu , de är ju i rörelse hela tiden och inte bara ligger och sover som de tidigare gjort i sitt unga liv.








Riktigt roligt är det att följa dem!  Jag är lyckligt lottad att jag får den förmånen att följa dem på så nära håll.
Snart ska Elsa få följa med ut och träffa dem också, träffa den lilla som ska göra vårt liv mer innehållsrikt ! : )







Början av förberedelserna

När ska man egentligen börja skaffa grejer till valpen, och vad behöver man som man inte redan har hemma? Ett nytt halsband antar jag, därför har jag nu börjat smyga runt i stadens djuraffärer (det är ju tur det finns några st)   Idag hittade jag ett på A6 zoo, lila koppel och halsband med hjärtan på. Kunde inte hittat ett sötare... Men så stod jag där och tänkte att detta halsbandet kommer hon nog växa ur på två veckor , så jag får nog ta och köpa ett som är större från början. Men riktigt gulligt var det !
Och det är ju himla tur man tvingas vänta 8 veckor, så man hinner köpa allt onödigt !

Köpte istället tuggben till Elsa. Bortskämd som hon är, så ska hon ha ett varje kväll : )  Lika bra att hon får som hon vill, annars har man två ögon efter sig hela kvällen.


14 dagar

Tjock & tjockare 14 dagar gamla : )
















Vid valplådan kan man ju sitta timmar i sträck , och bara titta...  Och mysa.  På två veckorsdagen hade de i princip bara sovit och ätit i två veckors tid , nästa vecka när de är tre veckor har det nog börjat hända desto mer :)

På återseende!


Lilla tjejen

Lilla tjejen, 8 dagar gammal.




Det kanske låter lite larvigt men, det känns lite som att jag har blivit mamma.  Att jag fått den möjligheten att vara med enda från start, enda från 'parningen' , genom hela dräktigheten , och den långa väntan tills det äntligen hände något i valplådan. Att få träffa henne redan vid så ung ålder, bara en vecka gammal, och veta att det är hon som flyttar hem till mig när hon är 8 veckor var verkligen en speciell känsla. Att vi sen förhoppningsvis har en hel livstid framför oss , det känns ganska så overkligt. Vet att jag fick nypa mig i armen flera gånger.

Vilja ska hon heta. Det har jag vetat länge, jag vill ju ha en hund med mycket vilja så namnet bara föll sig naturligt.  En hund som är med på det jag vill göra , som inte heller bara ligger i gräset och luktar på blommorna - haha, skämt åsido. För jag har länge känt mig som en målarkonstnär utan någon färg eller material att utöva min konst på , så kanske.. Kanske känner jag mig hel efter hon har kommit hem.

Början på något nytt

Aim high Grand Slam


Här börjar början på min dröm. En dröm om en hund som jag haft så länge jag kan minnas , en dröm om en hund som jag inte behöver anpassa mig efter , en hund som har den viljan och motorn som jag alltid saknat i de hundar jag tidigare haft.
Drömmen börjar med en artificiell insemination i början av februari 2012. Inte visste vi om det skulle lyckas , möjligheterna till dräktighet var inte så jättehög men om man inte satsar och försöker så får man inget veta. Så i över en månad väntade jag , var hon dräktig - hade det lyckats.  5 mars ultraljudades och hon visade sig vara dräktig : ))  

Sen kom det en ännu längre väntan , hur många var det i magen?  Var det bara en ensam valp?  Visst kunde det väl kommit några fler, kan man tycka.. Men ett litet mirakel var så välkommet och efterlängtat.   Jag är så glad för Catherine och Maires skull att de äntligen lyckas med sina AI-försök , men ännu gladare är jag för att jag får den stora äran att få hem en liten.   2 välskapta valpar fick Ammy den 4 april - 12 , en tik och en hane. Så roligt att hon fick en lillebror också.

Alltid har jag tänkt att jag vill ha en tik , vet inte riktigt varför men det är en inre önskan som funnits länge.  Så jag är verkligen jätteglad för min lilla tjej, och jag hoppas det kommer sluta kännas så overkligt snart.  Men det är väl så, har man väntat och drömt om något så länge så är det svårt när drömmen äntligen blir sann : ) 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0