Träning B-prov

 
Min första tanke när vi skulle köra provet delvis med vilt idag var "vad ska jag göra när hunden inte tar viltet"?
För jag var helt säker på att hon skulle göra som hon alltid har gjort ,  pocka lite på pälsen och sedan spotta ut fjädrar och vägra apportera.  Men det var bara att köra på och sen se vad som händer...
 
Vi hade träningen hos Maire idag som ett B-prov med
 
  • 2 enkelmarkeringar
  • Sök
  • Linjetag efter två inkomna vilt
  • Fortsatt sök
  • 2 enkelmakeringar på vatten
Vilja startade efter Sharpe , och fick därför börja med passivitet. Hon var lätt i rumpan, lång i halsen och gav ifrån sig några pip/gnäll.. 
Sedan följde vi efter och tittade på Sharpe's arbete. Och han går som en klocka! Så spontan på allt vilt  , tänk om min hund kunde vara så spontan !?  
 
Sedan blev det Viljas tur. Jag kopplade loss och hon blev orolig vid sidan med en gång. Taggad och tappade position. Fick påminna henne vart hon skulle hållas och sen gick hon där hyffsat.
Skott , markering -  gick bra. Hon fixar att hålla fokus framåt trots att skytten står vid sidan.
 
Ja , sen blev det då söket. Hur skulle detta gå?  Jag skickade ut henne på sök och hon for iväg med en gång. Försvann bakom en buske , och vips kom hon ut med en fågel !  Bar den en ganska bra bit, släppte/bytte grepp och sen efter påpushning kom hon med den till mig. Framsteg! 
Linjetaget sen gick bra att skicka ut. Men där låg en stor trut , och den var inte så enkel att ta...  Blev inte så mycket mer med det.
På sökarbetet sen så fick Vilja nys på den stora, halvfrusna jättedöda haren som vi placerat på söket. Med mycket möda så har hon faktiskt burit den en bit! Släppt den ett par meter före mig men det gjorde jag inget väsen av. Men att hon ens bar den ... ! Resten av sökarbetet gick sådär. Jag fick gå fram och pusha på henne endel ,  men hon tog viltet ganska bra ändå.   Tänk bara förra gången jag tränade med vilt hemma så var det första gången som jag fick henne till att apporera!  Så det kanske börjar lossna nu !!
 
Vattenarbetet (dummys) gick första markering bra. Hon tvekar när hon måste gå i vattnet igen, är duktig och skakar sig inte vid avlämningen. Hon gick sakta mot mig precis som att hon tänkte 'jag ska inte skaka mig, jag ska inte skaka mig'  
Andra markeringen ville hon inte gå i vattnet. Var det för kallt, eller vad stämde inte?   Hon gick i efter påbackning , glömde bort att inte skaka sig vid avlämning.  Sen var provet slut.
 
 
Jag är i det stora hela nöjd ! Finns många delar att förbättra ,  men det är väl så det ska vara. Härligt med en ordentlig genomkörare! 
 
Mamma , Vilja och bror.
 

RSS 2.0