Avlämningar från vatten

Många gånger från vatten så får jag nu dummyn i hand, faktiskt ! Snart kanske hon börjar förstå att det är så jag vill ha det. Lämna först, sen få skaka sig. Försöker också få in ett kommando på "skaka" .
 
Blev en liten träning idag vid hundbadet. Sen bus och lek med några andra hundar , det behövde Vilja !

22/7

Röntgenresultatet hade redan hunnit komma in i brevlådan... Rev upp kuvertet. Vart står resultatet ?!!  HD C vä, D bokstavbokstavbokstav hö... Fan fan , hon har fått D-höfter.  Det var verkligen inte detta resultat jag hade väntat mig , så det kom lite som en chock faktiskt.  Och där gick mina avelsdrömmar upp i rök.
Men ska väl inte ropa hej än ,  kanske kan hon gå upp till C år 2014. Men att gå från D till B, det hoppet känns för stort..   Bläää , trist !!!  
 
Idag har hundarna varit hos dagmatte. Samma dagmatte som förut , men till en ny miljö då hon har flyttat. Elsa reagerade med att bli dålig i magen och kräkas. Stackarn blir såå stressad av att fara iväg så ,  nästa gång får hon nog bli hemma iallafall..
 
Igår var vi på hundbadet några timmar.  Vilja är så duktig , hon lämnar inte mig för en sekund och hon gör allt för mig när vi tränar mitt bland folk där i vatten.  Hon är en toppenhund ! Så synd det förmodligen inte kan bli fler hundar efter henne.

Röntgad Vilja

Nu är Vilja höft- och armbågsröntgad. Veterinären kunde inget säga om bilderna, bara att varken höfter eller armbågar sågs direkt dåliga ut iallafall.  Får hon C eller 1-2'a känns det välidgt tråkigt....  Vill så gärna kunna ha möjlighet att hon kan gå i avel !
 
Så nu blir det bara att vänta på att resultet kommer ut från SKK. Resten av dagen blir lugn för Viljas del.. 
 
 
En bild från förra året. Tog hundarna med mig igår efter jobbet och gick och badade i Vättern. Väldigt skönt, och fint vatten !  Kanske skulle lägga sig där och sola istället fina dagar. Fast då missar man ju allt det sociala som hör till hundbadet.
 

Livet som heltidsarbetare...

  1. Jobba
  2. Stallet
  3. Hunden
Så ser mina dagar ut numera. Dagarna går i ett , men jag trivs ! Jobbet är fantastiskt. Vilja är fanastisk som anpassar sig till att vara själv. Jag går antingen hem på rasten eller så har jag en tjej som kommer och tar ut hundarna på olika långa promenader. Ännu bättre vore det att hitta ngn som Vilja kunde få vara hos på dagarna.
 
Men sen kräver Vilja tid på kvällarna  ,och det ger jag henne mer än gärna. Idag promenad 1,5 h i raskt tempo i skogen och nu klickerträning på kvällen. Att jag inte gör det oftare ! Hon har en så passion , och vilja. Och hon blir så frustrerad när inte klicket kommer , sen fattar hon galoppen på nolltid. Nu kan hon stänga innedörrar när jag står var som i rummet , snurra åt höger/vänster, lägga sig på sidan , krypa, sitta på baken, lyfta höger/vänster tass, slalom, buga, backa m.m.. Håller på att klicka in "rulla" .
 
Det blir inte så mycket träning mer än träning på promenader... Bakom tennisplanen brukar jag ha hunden till att leta efter tennisbollar, har väl sisådär 10 st nu i väskan. Perfekt !  Det är det vi kör mest på promenader med , sök efter tennisboll. 
Dagar som det är fint väder är vi vid hundbadet och simmar.  Jag badar med Vilja och hon simmar efter plastleksaken, kommer tillbaka, jag kastar igen, hon simmar , oså håller vi på så ett tag. Bra fys-träning det där !
 
Nu på torsdag 18 juli är det dags för röntgen av höfter och armbågar. Jag hoppas innerligt att hon är fri !! 

RSS 2.0