Allt färdigt !

Nuuu mina vänner så är allt färdigt hemma ! Jag har handlat hem allt som jag/valpen behöver. Det blev inte så mycket, många saker får hon ärva från Elsa och det går nog lika bra!

Nu ska jag bara putta på dagarna så att de går fort till fredag :))   Vilken tur att jag har en del saker att göra fram tills dess




Puttenussar, så små ni var här - nu är ni strax 8 veckor och redo att flytta hemifrån !!

Valptest 7 veckor

Idag var det dags för valptestet ! Se vilka egenskaper de små miraklerna har. Intressant att de kan bli så olika även om de kommer från samma föräldrar.

Det här testresultatet sägs kunna visa på ett ungefär hur hunden kommer att bli som vuxen. Man kollar hur de beter sig när de hamnar i en okänd miljö ensamma för första gången, bytesmedvetenhet, leklust, social kontakt samt tränas på skott.
Båda valparna var sociala och tog enkelt kontakt med "försökspersonen" , samt hade lätta till lek även i den okända miljön.  De fick också testa på vilt för första gången. Roligt att bita i alla de fjädrarna tyckte de ! : )

Nu är det bara en vecka kvar tills hon är här !!  Tänk att det blev som jag ville tills slut. Some things are just ment to be

Imorgon...

... valptest ! 

Uppdatering kommer : )

9 dagar kvar

Nu är det bara 9 ynka dagar kvar !! Tänk att fyra månaders väntan snart är över. Fyra månaders konkret väntan , från Ammys löp till färdig valp. Annars har jag väntat i flera år på detta. Enda sen jag gick på Segerstad och hade med mig Elsa och kände allt för ofta att hon inte räckte till. Det är hela 8 år sedan , så visst.. Detta kommer inte för tidigt : )

Jag har tagit hem ett antal kompostgaller. Det blev kanonbra med att ha galler vid sängen, samt kunna dela av lägenheten för att Elsa också ska få sin lugn o ro när det blir för stökigt. Imorgon ska jag till farfar igen och hämta hem hundfilt och några av Elsas gamla leksaker. Och efter helgen ska jag köpa hem stora säcken med valpfoder, matskål , hundgodis , och ett par till leksaker. Sen är det nog färdigt !!

Är det möjligt att må såhär bra!?

Idag fyller valparna 6 veckor !! Många, många bilder har jag tagit idag :)  Så roligt att se hur de växer, hur tassarna bara blir större och större och hur de ser mer ut som hundar för varje vecka som går.




Så fin hon är verkligen, jag är så glad för henne så det går inte att beskriva ! Nu är det bara drygt 2 veckor kvar , sen är hon här :))



Ingen idé att plantera i dessa rabatter Maire... ;)



Eller vara rädd om buskarna







Mjölkbar, öppen !



"Vem är detta... Törs man bita på den?"



Sen somnade hela barnaskaran :)

Nästa vecka är det dags för valptest , hoppas jag är ledig så jag kan vara med på den! 
Jag mår för övrigt oerhört bra just nu , tror aldrig jag har mått såhär bra. Allt bara faller sig på plats , och visst kom lyckan till mig också :)



Längtar !!

Ahhhh ,  en bekant som jag känner från när jag gick i skolan ska få hem en golden retriever-valp i början av juni. En mörk också, från kennel Ringmaster. Hade jag inte fått hem en valp jag med så hade jag varit helt grön av avundsjuk nu !

Men det slipper jag för jag ska också få en :)  Har just nu hamnat i något slags lyckorus, för att allting har börjat kännas verkligt !

Halvvägs in i maj

Bara för att jag skrev att veckorna verkligen inte har gått långsamt, så har tiden börjat att stå nästan stilla nu. Känns som att dagarna går jättesakta .. Men det är väl för att det börjar närma sig nu :)) Om 3 veckor är hon här!

This is what happiness means to me

Att ha filmer på valparna är skoj , de kommer ju aldrig vara så här små mer än nu så filmer är kul att ha när de blir äldre.  Jag har då aldrig ångrat mitt val av telefon, bra kvalite på foton och film och enkel att filma med, och sen enkelt att lägga upp på facebook!  Jag får väl ta hjälp av min hund-guru Kitty sen och lära mig filma bättre och lägga upp här... ;)

Valp-mys idag igen! Det kan jag leva länge på.



Jag har inte tagit lika många bilder idag, men några iaf !



Och Elsa har varit med idag ! Hon total-ignorerade valparna , så för hennes del var det inget märkvärdigt. Får väl se vad hon tycker senare... :)



Elsa

Snart blir du lek-tant  , hoppas du står ut med den idén som din kära matte fått : )


Förberedelser !

Nu har jag köpt första grejen till valpen , ett retrieverkoppel - för ett koppel kommer vi ju behöva även om hon i början ska lära sig att följa oss. Vanliga ordinära halsband är jag inte ett så stort fan av, eller ens använt på Elsa de senaste 5 åren så ska jag köpa ett till valpen så får hon nog följa med till affären och prova ut ett. Så svårt att veta vad som passar.  Så nu hänger redan hennes koppel i hallen , det ser ut som det alltid har hängt där :)

Jag trodde dessa 8 veckor skulle gå såå långsamt, men det går verkligen fort. 5 veckor blir valparna på onsdag! Vilket betyder att om 3 veckor så är det bara veckan kvar, sen får jag hämta henne!

Snart är nog bilburen som jag beställt färdig , ska åka via Värnamo då och hämta hem några kompostgaller att ha i lägenheten. Har listat ut att jag kan göra en hage vid sängen, så valpen kan sova nära mig + att jag har koll på vart hon befinner sig på natten.  Tror det blir bra !



Ibland känns livet bara sådär extra härligt.


mmmmm valpgos !!



















Zzzzz , sova är livet













Jag njuter !

RSS 2.0