Poängjakten 11 april Ästad

Herregud, vilken insats vi har gjort igår jag och Vilja !! Trots feber åkte jag med min hund 17 mil enkel resa för att starta igen på Labrador Hallands Poängjakt. Detta som jag har tränat inför under hela vintern, jag kunde bara inte missa det. Med knappt någon sömn, och med feber hela dagen genomförde vi provet på ett bra sätt tycker jag!
 
Vilja studsar vid sidan och det är väl så störigt egentligen... Vi fick två markeringar (skotten var inte så höga, vilken var till vår fördel, då hon ju annars kan lyfta på rumpan vid höga skott...)  , duva först sen kråka. Första tar hon jättebra, andra också förutom att hon då ska lägga ner kråkan några meter framför mig, precis som att hon undrar om hon verkligen behöver ta den "äckliga" hela vägen .. Hon tog upp den snabbt och kom med den. Så, inga problem.
 
Vidare till söket
Hon arbetar bra de 3 första, tycker jag. Sen mattas hon av och dör...  Men hon fick iallafall in 5 vilt. Kaninen var hon seg på att ta, men hon tog den faktiskt! En kråka valde hon igen att lägga ner, och jag fick säga åt henne.
Änder hade hon inga problem med som tur var.
 
Sen två korta vattenmark (änder). men med lång landsträcka. De gjorde hon bra, lite trög på att gå i vattnet bara, berodde säkert på att det var kallt. Inga skakningar heller på vägen!
 
Kände mig nöjd med henne!  Sen var det en lång dag, men en jätteskön dag, men jag hade feber och mådde dåligt så det kunde jag varit utan.... När prisutdelningen kom ropar Kersin upp Viljas namn som 2a plats!
Åh, vad jag blev glad! Vi har alltså gått från näst sämst, till näst bäst på bara ett halvår !! : )
 
Nu har vi bara söket kvar, att få till ett bra sökarbete. Samt bli helt säkra på alla viltslag...
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0