Juni fick sin etta !!!

Åtvidaberg 2017-10-18
 
 
Det känns så förbaskat skönt att vi fixade den där ettan !!  Nu kan vi komma vidare. Nu kan vi träna mot öppenklass hela hösten, vintern, våren, sommaren fram till nästa höst !!
 
Juni gjorde ett riktigt bra prov. Fin följsamhet. Uppmärksam. Stadig, Tyst. Bra markeringar. Bra sök. Och det bästa av allt... allt vilt i hand!
Jag skrev en stor lapp till mig själv, satte upp den i bilen, och den hjälpte mig att hålla nerverna i schack och bete mig på samma sätt som jag hade betett mig på träningen två dagar tidigare.
Och hon var så duktig, så duktig
 
Kritiken:
 
 
Jippieee!
 

Juni debut B-prov NKL

Jag startade Juni igår för första gången på B-prov. Jag och Therese samåkte till Hishult och Juni hade start nr 2. Det betydde att jag inte skulle ha någon möjlighet till att se provet. När hund nr 1 startade så gick jag och tog ut Juni.
Vi gick fot. Tränade med en kråka. Gick fot lite till.
 
Provet var jaktlikt uttänkt och det började med en drive i söket. Skytten gick och sköt 4-5 skott i sökområdet. Hunden skulle sitta passiv. Skytten kom sen tillbaka, riktade mot kastaren som skulle kasta en kråka på en landmarkering. Ingen svår markering och Juni löste den problemfritt. Dock spottar hon kråkan på mig...
Vänder om, bakom ryggen är vattnet. Skytten skjuter och en and kastas från en båt från ett ganska långt avstånd. Juni markerar den och lämnar av problemfritt. Även att det är från vatten! Vi vänder om igen, en till landmarkering med kråka. Vet inte om jag fick den i hand heller. Tillbaks till vattenmarkeringen och den anden lämnar hon också av fint.
 
Sedan transport till söket. I söket finns 5 vilt och Juni finner dem fort. Kråka, and, kanin. Dock droppar hon viltet vid fötterna även här.
Varför blev det såhär? Jag har analyserat och kommit fram till att jag i prov-situation inte är den samma som jag i träningssituation. På träning står jag för det första alltid med en klicker och godis i handen. Jag tar emot henne och klickar och ger henne godis på en gång. Aldrig att jag kräver något sitt eller håll fast. Det har jag börjat göra nu från och med idag!
 
Juni fick ett 2:a pris. Passiviteten bestod i att sitta passiv under driven, sedan när landmarkeringen faller. Hon behövde alltså inte se hunden jobba. Vilket jag tyckte var märkligt.
Jag åkte hem med en go känsla iallafall!  Dock har jag inte sett protokollet än. Hoppas det kommer på tisdag.
Nytt prov på onsdag.
 
 

RSS 2.0