Träning i Svinhaga 26/10

Kl 11 i förmiddags var jag och Vilja i Svinhaga. Maggan Tööj bjöd på en träning då hon firade att hon med sin Tyra kommit upp i elitklass. Tänk, vilken prestation!
 
 
 
Vi började med att kasta ut 6 st tennisbollar , en till varje hund, i ett område med ris. Ett par skott med startpistol rök av för att öka retningen. Sedan lämnade vi det området och gick efter det fot över ett område där vi senare skulle träna linjetag på.  Vi började på ganska nära avstånd, för att sedan backa / bygga upp målbilden på området.  Apporter lades ut, samt 2 skottapporter for iväg till samma område.
 
Efter fikat skulle vi sedan skicka hundarna mot området med tennisbollar, samt till området över terrängen vi just gått över, över diket, och upp över kullen på ängen. Ett par terrängbyten på linjen med andra ord. Efter pausen med fikat visste jag inte om Vilja skulle komma ihåg att hämta något där ute när jag skickade henne, men det gjorde hon ! Hej o hå och sen var hon iväg. Tyvärr är hon benägen att byta apport , men men..
Sedan skicka mot området med tennisbollar och blåsa närsök. Det gick bra.
 
En dummy blev kvar ute så Vilja fick uppdraget att hämta in den.  Att springa två gånger till samma område utan någon retning emellan tycker ju 'hönan' är ganska svårt.. Men efter att gått närmare, förbi det andra området som störde henne lite, så kunde jag få ut henne och hon mindes att något kan finnas där. 
Kul att träna lite igen : )
 
Annars är hösten här på riktigt, och jag har nu bara jobb en månad till. Fy, så tråkigt det känns. Men inget jag kan göra åt det...
 
 
 
Min fina Vilja, en gul höst-dag.
 
 

RSS 2.0