Lilla valpis

Imorgon har lilla valpis varit här i en vecka! Åh, jag tycker om henne såå mycket!
Jag skulle beskriva henne som en nyfiken, orädd och väldigt snäll liten krabat. Hon är oerhört följsam (än så länge) ute, jag släpper ned henne vid ytterdörren och hon följer med ut, går med mig till gräsmattan och gör sina behov - sedan följer med in varje gång. Hon får en foderkula i trapphuset varje gång hon rusar in, på det viset får man valpar som självmant går till dörren :o
På våra promenader runt gräsmattorna hänger hon på, stannar hon någonstans så går jag - ropar något när jag är en bit ifrån, och då kommer hon av sig och kutar till mig. Hon tar självmant kontakt flera gånger, sätter sig och tittar upp mot mig och får en foderbit. Enkel att belöna - än så länge!
 
Vissel-inkallningen kommer hon på varje gång, men tränar även på att kalla in med namnet, eller andra kontaktsökande ord.. jag tycks ropa "valpisen" eller "komsikom", vilket hon typ också har lärt sig nu att det betyder att det är trevligt att komma till mig.
 
Vi har haft några besök under veckan. Juni är faktiskt inte överdrivet social med sitt hälsande, utan hon hälsar med måtta. Jag jämför med Vilja som var totalt galen i människor i denna ålder. Med Juni så har jag därför inte det problemet att hon rusar efter folk, utan att hon kan följa efter några personer, men i hälften av fallen väljer hon att komma till mig istället.
För övrigt är det upp och ned för trapporna som gäller mest hela tiden :o)
 
Ang jaktprovet imorgon så har jag bestämt mig för att åka. Jag känner mig nervös, och orolig att Vilja ska göra bort sig. Men jag får sluta att känna någon press. Jag vet ju att jag har en duktig hund, och jag har tränat inför att kunna starta sedan förra sommaren. Så jag måste åka !!
 
Dagens Juni:
 
 
 
Så. Matsäck planerad inför imorgon. Bilen tankad (spolarvätska påfyllt)
Lycka till imorgon!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0