Juni 10v , 6.7 kg

Igår hade vi en skön dag i soffan. Både jag och Vilja var ganska trötta efter 2 dagar på andjakt.
 
 
Min fina Vilja!
Idag har vi gått valpfri promenad runt Munksjön. Jag brukar parkera bilen vid MAXI , sen går jag runt någon av sjöarna, ibland båda. Valpen lämnade jag kvar i bilen, hon gör inget annat än sover i bilburen - vilket är fantastiskt skönt!
Sedan fick hon komma ut på gräsmattan en stund.
 
 
6.7 kg väger hon! Ökat 1,7 kg på 2 veckor - inte dåligt!
 
Vi har varit på djuraffären idag (charmat kassörskorna), fyllt på skafferiet med tuggisar och godisar. Även köpt ett halsband & koppel. Jag är till vardags ett fan av retrieverkoppel, men när jag ska iväg nånstans t ex på stan, eller gå runt Munksjön, föredrar jag halsband. Så Juni kommer att få ha halsband med koppel därtill när vi rör oss i stan, och även när hon är hos sina dagmattar. Grönt, nästan neongrönt blev det!
 
Annars spendar Juni sina dagar med att busa, leka och busa. Sova, äta, kissa och bajsa. En olycka händer så lätt inne, hon cirklar inte ens runt utan sätter sig bara och kissar. Nöden har ingen lag! I övrigt är hon mycket duktig på att göra ifrån sig ute.
Nu går det dock inte lika snabbt in och ut. Juni har upptäckt sandlådan, samt rabatterna. Hennes värld vidgar sig. Ibland när jag tycker det är dags att gå in har jag en valp som är kvar i rabatten. Då får jag locka en hel del med godis för att få in henne innanför dörren, eller gå och hämta henne om hon har fastnat vid något.
Vi tränar på hantering, början av kloklippning. Hon gillar inte alls att bli pillad på klorna, vill ifrån famnen med en gång. Men jag låter henne inte gå förrän hon varit lugn ett tag. Jag har köpt nya, riktigt smaskiga godbitar, får försöka ge det som belöningsbitar när hon är lugn i famnen och hon låter mig räkna klorna. Jag har inte behövt klippa några klor än mer än ytterst lite när hon sover, de växer kanske inte så mycket. Men träna behöver vi ändå!
Någon större ensamhetsträning har vi inte gjort. Mer än att jag gått ut med soporna/till tvättstugan. När valpen har sovit har jag ett par gånger gått en sväng med Vilja på ca 15 min. Juni verkar inte bekymrad av att lämnas ensam!  Imorgon ska jag till tandläkaren. Återstår att se om valpen kan vara hemma den timmen eller ej.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0