Habo/dammarna

Nöjd hund även idag , vad härligt det är !! Önskar att jag hade tid och kreativitet till att träna något varje dag,  skönt när hunden är nöjd.
 
Fotgående genom skog. Ständigt tränande med det där fotgåendet. Misstänker att hon drar lite för mycket framåt , men jag tror och hoppas hennes fotgående är ok nu - efter att jag lärde om .
 
Sedan kom vi ut till ett stooooort fält , där vi lade dummisar vid kanten och gick ifrån. Dummisarna fick vila där en stund och vi körde markeringar över öppet fält. En hel del spring och inte så mycket spikningar,  men bra jobb. Ett annat område med linjetag åt andra hållet. Båda områdena blev som 'blinda linjetag' ,  och jag lyckades inte få henne till området...  Bara att traska dit och visa, sedan går det ju förstås bättre.
 
Sedan lade vi ut ett sök med 12 apporter. Hundarna skulle få hämta 3 var.  Den sista var svår så vi la ut en 'hjälp',    hunden ska ju alltid hitta något...
 
Kort linjetag inne i skogen, och sedan två enkel markeringar med dolt kastare. Kasten syntes knappt , men hunden såg - huvudsaken.
Träningskamraten Rolf hade med sig två tunga apporter. Vikt 2-3 kg, i klass med en stor fågel eller en hare. Vilja tände till ordentligt på denna här och tyckte den var häftig att bära!  Nu ska hon bara kunna bära samma saker med fjädrar/päls.  Ska ta fram fåglar igen så fort det blivit lite varmare ute. Drömmer ju om att kunna starta på B-prov , hoppas att hon ska bli viltvan och bara apportera allt vilt utan frågetecken.!
 
Nu ny vecka framför + jobbhelg...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0