Att varva vilt med dummys

Jag fick tipset om att först ta någon markering med dummy innan vi bytte till anden, för att låta hunden komma "in the mood" , i rätt stämning, med hjälp av dummy.   Så Sofie började kasta en markering (i skogen - inga problem med markeringarna där ,  men med tanke på hennes problem igår när markeringen kom bakom stenmur bakom/framför stor gran så behöver vi nog träna markering i andra miljöer) med dummy först. Sedan dummy med fasanvingar som jag tillverkat idag. Och sen and !  Alla tre = klockrent ! Så kul !
Det är som att Vilja fått aha-upplevelse nu med viltet/anden, för hon har varit lika alert på träningen idag med anden som med dummy. Så himla roligt.  Till och med visat tendenser till att vakta viltet , fick korrigera henne idag då hon visade upp det beteendet när den andra hunden fick en markering på vilt. Inte OK...
 
Kaninen skickade vi på kort linjetag. Lite problem med upptag och inlevereringar men jag tycker hon löser det ok. Klick och godis vid varje avlämning.
 
Avslutade träningen med apportering av and i vattnet.  Det är så roligt att se Sofies hund så förändrad när det har kommit in vilt i bilden. I början när vi sågs hade han så svårt att gå i vattnet (en göl utan en strandkant , stupar rätt ned i vattnet)  ,   men så fort vi kastade i ett vilt så var han i !
Hade ett litet för långt avstånd på en markering så vi fick ta avståndet kortare för att Vilja skulle gå i vattnet.
 
Tränat linjetag i vatten genom att sända ned hunden i vattnet och sedan kasta tennisboll framför. Uttöka längden som hon ska simma och förstärka med "jah!" innan bollkast.  Vilja tvekar ett par gånger innan hon kastar sig i vattnet, inte helt säker på att hon ska gå i när hon inte sett något kast. Men hon löser det andra gången jag skickar i henne.
 
Är så kul med träningen just nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0