Träning hos Maire 29/9

Idag var vi ett stort gäng som tränade hos Maire..!  Roligt att träna med så många, trots allt tar sin lilla tid. Men vädret var med oss  , och eftermiddagen har varit härlig.
 
Vilja sköter sig och går som en klocka.. Fotgåendet går bra , behöver inte påminna henne om var hon ska vara så ofta längre (jag tror åtminstone att hon går korrekt numera?!)   Hon är stadig, uppmärksam och lätt att sätta i arbete.
 
Det första vi gjorde var närsök. 3 dummys slängdes i i ett område med buskar/vegetation 1 m högt. Vilja sticker iväg och söker så fort hon får signal , och söker bra i området. Hittar 3 dummys utan problem.
Sedan gjorde vi linjetag. En dummy 10m in i skogen (terrängbyte) , och en på vägen. Här brukar ju Vilja ha svårt för att sticka iväg på andra skicket, men nu var hon mycket väl medveten om att  det fanns något där. Duktig!
 
Markeringarna var sedan lite knivigare. Då skulle hunden gå igenom det området med hög sly , över ett dike och sedan söka ytterliggare. Detta krävdes tankeverksamhet för Vilja , men hon kämpade på.
 
Tack för idag!
 
 
 
 
Imorgon dags för en ny jobbvecka.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0