"O-proppit"

Valpen ser ganska rolig ut just nu. Styltor till ben och elefant-öron till öron. Inte särskilt proportionerligt. Men hon växer nog ikapp med sig själv snart !  
Vi har varit iväg lite under helgen. Åkt mycket bil och varit hemma hos folk. Jag har kommit på att hon fullkomligt älskar barn ! Inte jätteömsesidigt kanske då hon blir väldigt ivrig och gör barnen ledsna.. Men tills slut kunde de små barnen (valpen och ett-åringen) umgås tillsammans på golvet utan gråt. Hör o häpna så kanske jag till och med har fått henne till att kunna hejda sig när vi är ute och inte springa fram halvt galen till alla hon ser, tack vare att hon tills slut kunde sansa sig med ett-åringen. Men vi tränar mycket på det, att man inte behöver hälsa på precis alla. Fast hellre en social valp än en icke-social och folk-skygg.
 
Sådär överdrivet matglad är hon inte.. Inte när den ligger i matskålen iallafall. Elsa hade väl kunnat äta hela foder-säcken om hon kunnat, men Vilja äter minsann bara när hon är hungrig sen får Elsa ta resten.
 
Har lärt henne att lystra till mitt "ho-ho" , ibland lär man dem saker utan att man inser det.. Samt att släppa leksaken på kommando när vi kampar. "Tack" = godis, sen får man fortsätta leka. Är kanske bra grund inför apporteringsträningen?

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Haha ja de ser verkligen jätte roliga ut nu när de växer... Det är alltid bra med en social valp samtidigt som de ska lära sig att de inte behöver hälsa på allt och alla.. Jätte bra att du lägger ner lite krut på denna träningen.. Gällande kommandot 'loss' så är det ett mycket bra ord att använda i alla situationer vardag som träning. Jag tror personligen att ALL träning som vi gör nu både medvetet och omedvetet lägger en super bra grund för fortsatt träning inom apporteringen.. Keep up the good work!! :)

2012-06-25 @ 10:24:31
URL: http://teamalcatazz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0